Címlap - tárhelyek |  ÁSZF |  Domain - bejegyzés |  Cégünkről |  Kapcsolat |  Referenciák |  Adatvédelem |  Hírek / Akciók
RGazdi Mini tárhely
RGazdi Alap tárhely
RGazdi Céges tárhely
RGazdi Üzleti tárhely
Tárhely csomagok
Virtuális Privát Szerver
Rendszergazdi
Segítség ha feltörték
WebMail
Adminisztrációs felület
Jelszó generáló
Szabad-e a domain?
GYIK
Emailcím ellenörzés
Domain igénylőlap
Nyilatkozat-személyi adatok
Levelezés beállítása
WEB mail használata
ADSL beállítása (WIN XP)
ADSL beállítása (WIN VISTA)
SEGÍTSÉG HA FELTÖRTÉK
Egy FELTÖRT WEBOLDAL jelenségének magyarázata

A tárhelyhez kapcsolódó FTP hozzáférésen keresztül történik meg a vírusos fertőzés.

A vírus előbb a tárhely-hozzáféréssel rendelkező ügyfél számítógépét fertőzi meg egy másik fertőzött weboldalon keresztül, amelyet arról a gépről meglátogattak. A fertőzés után a vírus elküldi a számítógépen tárolt FTP jelszót egy ismeretlen helyre, vagy amennyiben a fertőzöttség alatt FTP csatlakozás történik, naplózza a bejelentkezési információkat és elküldi a betörőknek. Később a megszerzett hozzáféréssel megtörténik a tárhelyfeltörése azaz megfertőzése is.

Fontos! A weblap módosítását általában nem a fertőzött ügyfél-számítógép végzi, hanem többnyire másik hasonlóan fertőzött számítógép.

Nem biztos, hogy most szerezték meg a jelszavát, lehet, hogy már sokkal korábban. Elképzelhető, hogy jelenleg a számítógépe már nem is vírusos, egy korábbi fertőzés során kerültek ki a jelszavai.

A "jelszólopó vírus" ellen a szerveroldali víruskeresés hatástalan, ugyanis a szerverre nem magát a vírust töltik fel, hanem csak a weboldal forráskódjába szúrnak be, teljesen szabványos ún. "iframe" hivatkozásokat, amelyek távoli (nem Magyarországon lévő) szerverekre mutatnak. A vírus fizikailag onnan töltődik be a weboldal megnyitásakor.

Tehát a szerverüzemeltető hiába kutat a vírusok után naphosszat az általa tárolt többszáz millió fájl között, nem fogja a jelszólopó vírust megtalálni, ugyanis a szerveren nincs fent fizikailag a vírus.

Amióta létezik a számítástechnika, a vírusok azóta keserítik meg a felhasználók életét. Egyetlen megoldás a tudatos védekezés és a szolgáltató által nyújtott védelmi módszerek használata.

Adatok visszaállítása:

Amennyiben rendelkezik az ehhez szükséges készségekkel, keresse meg a weboldal forráskódjában a vírus-hivatkozásokat és távolítsa el.

Amennyiben az eredeti weboldal rendelkezésre áll, másolja vissza a nem vírusos változatot a tárhelyre.

Kérje cégünk segítségét a helyreállításban, mert 1 hétre visszamenőleg a jó adatokat rendszerünk tárolta.

A helyreállítási szolgáltatás alapdíja 4.800 Ft + Áfa, mely telefonon megrendelhető.

(Ez a szolgáltatás, csak a nálunk elhelyezett weboldalakra vonatkozik)
Máshol tárolt weboldalak sérülései esetén, kérje szolgáltatója segítségét!

A napi adatmentésünkből a weboldala legutolsó vírusmentes változatát, visszatöltjük vagy amennyiben ez lehetséges megkeressük és kiszerkesztjük a weboldalból a vírus-hivatkozásokat. Javasoljuk, hogy a helyreállítást követően kapcsolja ki az FTP hozzáférését és még változtassa meg FTP jelszavát is!

PC Aréna Partner
KAPCSOLAT |  SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK |  ADATVÉDELEM
Copyright © 2010. RGazdi Az Ön Rendszergazdája - All Rights Reserved.
Készítette: 6DS Idea Kft.